(Foto: Luka Cjuha)
Novice

Društvo za zaščito živali Ljubljana opozarja: Če podarimo žival, zanjo ne naredimo nič dobrega

Novice - ponedeljek, 20.12.2010 ob 00:00
Avtor: (eko.dnevnik.si)

Ljubljana - „Tik pred božičem se tisti, ki so s prednovoletnimi nakupi čakali do zadnjega trenutka, najbrž sprašujejo, kaj podariti svojim najbližjim, da jih bodo presenetili z darilom, ki mu ni para. Ker se zaradi decembrskega vzdušja večkrat spomnimo na to, da je lepo biti tudi dobrodelen, se v tem času pogosto porodi ideja, da bi svoje bližnje razveselili z najlepšim možnim darilom, obenem pa živali iz zavetišča omogočili čisto nov začetek,“ so opozorili z društva za zaščito živali Ljubljana.

Ključne besede: živali

Marsikdo pa ob tem ne pomisli, da žival ne predstavlja samo neizmernega veselja, temveč tudi in predvsem veliko odgovornost. Ko se odločimo za novega družinskega člana, moramo biti namreč že vnaprej pripravljeni na to, da se bomo morali z ljubljenčkom ukvarjati, mu posvetiti dovolj časa ter primerno skrbeti zanj. Posvojitev živali torej predstavlja tako redne in izredne stroške kot tudi prilagoditev življenjskega ritma. "Ali ste res prepričani, da je tolikšna odgovornost najboljše možno božično-novoletno darilo," se še sprašujejo na društvu.

"Ljudje niti ne pomislijo, da tako darilo ni samo prisrčna kosmata kepica, ampak s seboj potegne tudi precej skrbi, časa in denarja. Posledice seveda nosijo živali, ki se prej ali slej znajdejo v že tako prepolnih zavetiščih," opozarja Maja Kos iz Društva za zaščito živali Ljubljana.

Komentarji
  1. Dodaj komentar